יהודי הדממה – אלי ויזל

הספר "יהודי הדממה" של אלי ויזל חושף את עולמם הפנימי של יהודי ברית המועצות לשעבר תחת השלטון הקומוניסטי. הספר, שיצא לאור ב-1965, מהווה עדות היסטורית מרתקת ואקטואלית על כמיהתם של יהודים אלה לציונות ולמדינה יהודית עצמאית כאידיאל שנתן לחייהם משמעות.

ספרו של אלי ויזל "יהודי הדממה" שיצא לאור ב-1965, הינו יצירה חשובה ואקטואלית גם כיום, למעלה מ-50 שנה לאחר פרסומו. הספר מתעד את מסעו של ויזל בקרב יהודי ברית המועצות לשעבר ואת תחושות הניכור, הפחד וחוסר השייכות שחשו כלפי המשטר הקומוניסטי בו חיו.

עבור יהודים אלה היה החזון הציוני של מדינת ישראל כמו חלום רחוק שנתן משמעות לחייהם הקשים. כיום, למעלה מחמישים שנה מאוחר יותר, כאשר מדינת ישראל היא עובדה מוגשמת, רבים מהעולים מחבר העמים מרגישים בה אכזבה ותחושת ניכור דומה.

ספרו של ויזל מאפשר הצצה לעולמם הפנימי של יהודים שחיו תחת שלטון דיכוי, ומדגיש עד כמה החזון של מדינה יהודית עצמאית שימש עבורם מקור כוח. עלינו לזכור זאת גם כיום כאשר ישראל אינה מהווה עוד חלום רחוק, אלא מציאות שיש לשמור עליה ולטפח אותה.

ארז פולק

ארז פולק

תסריטאי ומחזאי, בוגר מצטיין של מסלול תסריטאות של בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה - סם שפיגל. יצירותיו עוסקות בשאלת הזהות של האדם בתוך החברה וביחסי הגומלין שבין הפרט כמערכת שפועלת בתוך מערכת של מערכות לבין המערכות האנושיות השונות כמו - בתי חולים, צבא, משטרה, זוגיות, משפחה ועוד. המחזה 'המשחק' עלה במסגרת פסטיבל 'תאטרון קצר' של צוותא והוא זמין לצפייה ביוטיוב. בקרוב יראה אור ספרו הראשון - 'הנחמה שמעבר לאבסורד'.

מעניין? רוצה לקרוא עוד?

סדרות מומלצות בנטפליקס

להשאיר את העולם מאחור: עולמה של שונאת אדם

אני רוצה לדבר אתך רגע על דמות בסרט מותחן פסיכולוגי עם אלמנטים פנטסטיים שפתח לי את הראש לכיווני מחשבה חדשים. ג'וליה רוברטס משחקת בסרט חדש שזמין לצפייה בנטפליקס – להשאיר את העולם מאחור.

כתיבת תוכן AI
כתיבת תוכן

כתיבת תוכן בעזרת בינה מלאכותית

בעוד שבינה מלאכותית וכלים אוטומטיים יכולים להועיל רבות בכתיבת תוכן, ההתקשרות עם איש מקצוע אשר יודע לעבוד עם כלי – AI ולייצר תוכן מותאם לכוונת המשתמש יכולה לשדרג את איכות התוכן בצורה משמעותית, להבטיח שהוא קולע לכוונת המשתמש, ולהבדיל את האתר שלך מהתחרות.

ייעוץ-לכותבים

דוגמא לכתיבת דיאלוג הכנה לכתיבת מחזה או תסריט

כמה פעמים קרה שכתבת לוגליין, סינופסיס, טריטמנט ואפילו הגדלת וביצעת תחקיר דמות, אבל ברגע שהתיישבת לכתוב את התסריט / מחזה – הבנת שהדמויות שלך לא מסוגלות לדבר אחת עם השנייה בלי לשפוך האשמות, לריב ולצאת מהחדר? זה קורה כי המחזה/ תסריט לא יכול להיות המקום הראשון בו הדמויות שלך נפגשות לשיחה.

רוצה שהתוכן שלך ייצר המרות?

אני כאן כדי שהתוכן שלך יעבוד בשבילך

small_c_popup.png

Let's have a chat

Learn how we helped 100 top brands gain success.