מוסכמות: הסדרה שתגרום לכם לאהוב בני אדם קצת יותר

מכירים את הסדרות האלה שאתם מפחדים לסיים כי אתם לא רוצים להיפרד מהדמויות ומהעולם של הסדרה? 'מוסכמות' של נטפליקס היא כנראה הסדרה הכי אישית ואנושית שראיתי.
מוסכמות של נטפליקס

למי זה מתאים: למי שפתוח מספיק להתאהב ומספיק חזק להיפרד.

באיזה מצב צבירה לצפות: כשרוצים לבכות מאמת פשוטה.

ממה להיזהר: מלקחת צד בסכסוך – תנו לעצמכם לאהוב את כולם.

ציון כולל: 5 מתוך 5.

הסדרה 'מוסכמות' (Ethos) לימדה אותי שכל מדינה צריכה Easy משלה. בכנות, אני יכול לדמיין את עצמי מתמכר לסדרות מהסוג הזה (בתנאי שהן עשויות היטב כמובן), בלי רגשות אשם, ויותר מזה – עם תחושה אותנטית שאני זוכה במשהו איכותי, בספרות מודרנית מהסוג העמוק ביותר.

'מוסכמות' היא בדיוק מסוג התכנים שאני מחפש כשאני צופה בטלוויזיה/ קורא ספר/ צופה בסרטים (בעיקר אירופאיים), וכאן אני אסביר לכם למה, ולמה כדאי לכם לפתוח את הראש ולתת לעצמכם להתמכר לפשטות הכל כך יפה של מה שהופך את היצירות האלה לנפלאות – יחסים.

(הטריילרים באנגלית ובהמשך ההמלצה בטורקית – להנאתכם)

מילה על העלילה

מרים היא מנקה שגרה בכפר קטן עם אחיה, אשתו ושני ילדיהם. היא מגיעה לטיפול אצל פסיכולוגית בעיר הגדולה אחרי שהיא חוותה סדרת התעלפויות שמוציאה אותה שיווי משקל, תרתי משמע. מרים פותחת לנו צוהר לעולם מרתק של דמויות דתיות וחילוניות, צעירות ומבוגרות, נשיות וגבריות, מתקדמות ושמרניות, אנושיות, אוהבות.

הסדרה היא סדרת אנסמבל שעוקבת אחרי עולם מרתק של הרגעים הכי פשוטים ויש שיגידו הכי קטנים בחיים. הסיטואציות הן תמיד שניים או שלושה אנשים בחדר או במקום קטן אחר והמצב הוא שיחה והשיחה היא על יחסים ומה יכול להיות יותר טוב מזה?

יחסים זה הכל וכשזה עובד זה ממכר

על הסדרה Easy כבר המלצתי בעבר, ומי שצפה בה יודע שמדובר ביצירת מופת שבנויה בדרך הפופולארית והמבורכת של שני אנשים בחדר. לשמחתי יש עלייה בביקוש ליצירות מהסוג הזה ('תמונות מחיי הנישואין' למשל), כשגם סוד ההצלחה של יצירות אפיות כמו משחקי הכס נמצא בסופו של דבר במקום שלא בטוח שהייתם חושבים עליו – יחסים.

יצירה קטנה שעושה את זה בגדול

אז אחרי שגיליתי לכם את סוד ההצלחה של 'מוסכמות', אני רק אוסיף דוגמא קטנה לסדרה גדולה שעושה בדיוק את אותו הדבר, רק ברזולוציה שונה – 'היורשים'. מה שגורם לכם לצפות במעללותיהם של מולטי מיליארדרים הוא בדיוק אותו גרעין של אמת טהורה שיגרום לכם להתמכר גם ל Ethos ולכל סדרה טובה אחרת למען האמת, וזה היחסים בין הדמויות. 

כנראה שהקצוות לא כאלה רחוקים

לז'אנר הטלנובלה יצא שם רע בשנים האחרונות, וזה נובע לדעתי בעיקר מהתרחקות של הקצוות שמאפיינות את סוג הצופים, כלומר – אלה שמגדירים את עצמם רציונליסטיים ואלה המגדירים את עצמם מאמינים.

כשאני מדבר על 'אמונה' אני לא מדבר על אמונה דתית בהכרח, אלא על כל אמונה 'מטאפיזית', כמו אמונה באהבה לצורך העניין, וכשאני מדבר על 'רציונליות' אני מתכוון לגישה רציונליסטית – מטריאליסטית מובהקת לחיים. הטלוויזיה הולכת ברוב המקרים לכאן או לכאן, ורק במקרים נדירים היא מצליחה להפגיש את שני הקטבים האלו בצורה שמנסה להיות כמה שיותר מאוזנת.

אז בין אם אתם רציונליסטיים מטיראליסטיים חסרי תקנה ובין אם אתם אנשים מאמינים ולא משנה במה, ובעיקר אם אתם משתייכים לאותו רוב דומם שנמצא באמצע הסקאלה, 'מוסכמות' תראה לכם שהמרחק בין הקצוות אולי נראה בלתי ניתן לגישור, אבל האמת היא שהוא לא כזה גדול כמו שאולי רוצים שתחשבו.

 

אם אהבת את ההמלצה ואם יש לך חיבה לרומנים פסיכולוגיים עמוקים, לחיצה על התמונה הבאה תעשה לך את היום >>

הנחמה שעבר לאבסורד - רומן פסיכולוגי

 

לעוד סדרות מומלצות בנטפליקס>>

ארז פולק

ארז פולק

תסריטאי ומחזאי, בוגר מצטיין של מסלול תסריטאות של בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה - סם שפיגל. יצירותיו עוסקות בשאלת הזהות של האדם בתוך החברה וביחסי הגומלין שבין הפרט כמערכת שפועלת בתוך מערכת של מערכות לבין המערכות האנושיות השונות כמו - בתי חולים, צבא, משטרה, זוגיות, משפחה ועוד. המחזה 'המשחק' עלה במסגרת פסטיבל 'תאטרון קצר' של צוותא והוא זמין לצפייה ביוטיוב. בקרוב יראה אור ספרו הראשון - 'הנחמה שמעבר לאבסורד'.

מעניין? רוצה לקרוא עוד?

לחבר בין הרצון האישי לחמדנות בדרך לחיי הרמוניה

בשיחה זו עסקנו במורכבות חיי הכתיבה ובאתגרי האיזון בין היצירה האישית לחיים האישיים והמשפחתיים. דנו בצורך לטפח אהבה למעשי ידינו מבלי לגלוש לסגידה, בחשיבות ההקשבה וההרפיה, ובשאיפה להרמוניה בין הגוף, הנפש והרוח. מתוך הרעיונות הללו, גיבשנו תפילות בוקר ולילה ייחודיות לבעלי מלאכת הכתב – הורים ובני זוג העוסקים בכתיבה – שמטרתן לחזק את תחושת ההרמוניה בשלושת העולמות, ולהזכיר שהיצירה והחיים עצמם שזורים זה בזה בדרך שמבקשת איזון ושקט פנימי.

סדרות מומלצות בנטפליקס

כאוס: פרשנות צפייה תאולוגית קיומית

אום פלסטין אל חג'אזי מקדישה את חייה לסיוע הומניטרי לאנשים מוכי גורל. היא לא מאשימה את בני עמה ולא את בני עמי בצרות שבאות עליה, עיניה פקוחות ויראת שמיים מרחפת מעל ראשה. הפחד משתק, אך היא יכולה לו. היא חיה את חייה כמחאה כנגד המציאות, מחאה כנגד האלים. היא צועדת במסלול שנקבע מראש עבור אנשים מסוגה, מסלול ההתנקשות.

כאוס: פרק 1

למי זה מתאים: לך. באיזה מצב צבירה לצפות: יהיה אשר יהיה. ממה להיזהר: מהפחד עצמו. ציון כללי: 4 מתוך

בואו נדבר על ציוניזם

אדם נמדד במבחן התוצאה. התוצאה נקבעת על ידי סיבה ונסיבה. לסיבה ונסיבה אחת יכולות להיות

רוצה שהתוכן שלך ייצר המרות?

אני כאן כדי שהתוכן שלך יעבוד בשבילך

small_c_popup.png

Let's have a chat

Learn how we helped 100 top brands gain success.