נקודת מפנה: קונספירציית מלחמה שעושה את העבודה

לא הרבה זוכרים, אבל תיאוריות הקונספירציה הגלובליות לא התחילו בתקופת הקורונה. מי שמעמיק בנושא הקונספירציה העולמית, יכול להגיע בקלות לבונים החופשיים ומשם לתיאוריות נאציות רדיקליות שמאשימות את היהודים בכל זוועות העולם. 'נקודת מפנה' של נטפליקס מזכירה לנו איך אפשר לקחת רצת אירועים היסטוריים וליצור סביבם נרטיב קונספירטיבי שבהחלט יכול לשכנע אתכם שיש משהו במה שהם אומרים.
נקודת מפנה - נטפליקס

למי זה מתאים: לכל מי שמחייך בכל פעם שמישהו אומר לידו את המילים 'גרון עמוק'.

באיזה מצב צבירה לצפות: אפשר להתעסק בטלפון תוך כדי ולחזור לתוך הסיפור הריטואלי מתי שרוצים.

ממה להיזהר: מלפתח יותר מדי ציפיות בנוגע לגיוליים חדשים ומסעירים, במיוחד למי שראה כבר יצירה או שתיים שמדברת על 9/11.

ציון כולל: 4.4 מתוך 5.

למה כדאי לצפות – בגלל הטראומה

בתור יוצר ישראלי – יהודי, שסוחב על הגב שלו, כמו רוב האנשים שאני מכיר, טראומות לאומיות בלי סוף, תמיד מעניין אותי לחזור לטראומה הגדולה ביותר בתולדות המעצמה הגדולה בעידן המודרני. 'נקודת מפנה' לא מתביישת להפשיל את מכנסיי הטראומות האמריקאיות לדורותיהן, ולהראות מדוע 9/11 היא הטראומה הגדולה ביותר בתולדות ארה"ב, אם לא בתולדות האנושות בכלל. 

אז מה עושה המעצמה הגדולה בעולם אחרי הטראומה הגדולה (הנצפית) ביותר בתולדותיה? כמו כל גיבור הוליוודי קלאסי – יוצאת לפעולה. הבעיה, כמו שהסדרה מראה יפה מאוד, היא שהחיים הם לא סיפור הוליוודי, וארה"ב היא לא רמבו. רחוק מזה.

מילה על העלילה – התנעה איטית והמשך סוחף

'נקודת מפנה' מנסה לעשות משהו מאתגר, אולי מאתגר מדי עבור סדרה דוקומנטרית אחת. היא מנסה לעסוק בשני נושאים במקביל – בפיגועי 9/11, ובתגובה של החברה ושל הפוליטיקאים האמריקאיים למתקפה והחיפוש אחרי אשמים ואחרי נקמה.

הבעיה היא שהסדרה מנסה להרחיב ולתת מקום לשני הנושאים הגדולים מאוד הללו, מה שיוצר התחלה קצת מסורבלת, כזו שמדברת בשתי שפות אומנותיות. 

מה הכוונה? תנסו לחשוב שביום הזיכרון לחללי צה"ל, הייתם רואים סרט שהיה מכניס אתכם לתוך האובדן האינטימי של כמה משפחות ישראליות בתחילת שנות השמונים בעקבות ירי רקטות מלבנון.

תחשבו על החדר הורים שמדברים על הילד ששיחק בחצר ונהרג בעקבות פגיעת רסיס, על אישה שמספרת על בעלה שנהרג כשעמד בעמדת שמירה על גבול לבנון מבלי שהוכרז מצב מלחמה, ועל עוד שניים – שלושה סיפורים קורעי לב דומים שמכניסים אותכם למצב שירי חוה אלברשטיין ויהודה פוליקר. יש? 

עכשיו תחשבו על מעבר חד, עוד באותו פרק, שלוקח אתכם לתגובה של בגין ומשה דיין, לכניסה ללבנון, ולהסלמה שאריק שרון ורפול הביאו, עם כל ה – 40 קילומטר וההפגנות שהיו בארץ שקראו להוציא את החיילים מלבנון. אז זה בערך מה שקורה בסדרה.

דעה אישית – חילופי תפקידים מרתקים

אני צפיתי בסדרה בזמן שהייתי בבידוד, חולה בקורונה, בקושי מצליח להחזיק את עצמי ער, ובכל זאת הסדרה הצליחה להשאיר אותי במתח ולסיים אותה תוך ארבעה ימים.

זה לא שלא ידעתי שג'ורג' בוש הכניס את ארה"ב לסחרור לא מובן עם עיראק, בלי שהיה לסדאם חוסיין קשר לפיגועים בניו יורק ובוושינגטון, וזה לא שלא ידעתי שקולין פאוול שיקר לעיתונאים בפנים כשהוא אמר שיש לו מידע מדויק שמעיד שבעיראק יש נשק להשמדה המונית, אבל דווקא הסיפור האפגאני מחזיק את הסדרה והופך אותה ליצירה רלוונטית ל – 2021.

אחרי היציאה הסופית של ארה"ב מאפגניסטן, מעניין לראות איזה תהליך עברה המדינה מאז שארה"ב החליטה לצאת למלחמה ולפלוש מדינה, ועד לרגע בו היא החליטה, כמו בכל מלחמה בה ארה"ב השתתפה מאז ומעולם, לצאת.

אלא שהפעם זו לא גרמניה הגדולה שזכתה לתוכנית מרשל לשיקום מלא, זו מדינה קטנה ומוסלמית בקצה העולם, מדינה שלא באמת מעניינת את העולם המערבי, מדינה שסבלה מפיגועי הטרור של – 9/11, יותר מכל מדינה אחרת בעולם. 

אז מי התוקף ומי הקורבן? שווה לצפות בסדרה ולקבל פרספקטיבה חדשה לעימות הצבאי בין ארה"ב לעם האפגני ב – 19 השנים האחרונות.

 

אם אהבת את ההמלצה ואם יש לך חיבה לרומנים פסיכולוגיים עמוקים, לחיצה על התמונה הבאה תעשה לך את היום >>

הנחמה שעבר לאבסורד - רומן פסיכולוגי

 

לעוד סדרות מומלצות בנטפליקס>>

ארז פולק

ארז פולק

תסריטאי ומחזאי, בוגר מצטיין של מסלול תסריטאות של בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה - סם שפיגל. יצירותיו עוסקות בשאלת הזהות של האדם בתוך החברה וביחסי הגומלין שבין הפרט כמערכת שפועלת בתוך מערכת של מערכות לבין המערכות האנושיות השונות כמו - בתי חולים, צבא, משטרה, זוגיות, משפחה ועוד. המחזה 'המשחק' עלה במסגרת פסטיבל 'תאטרון קצר' של צוותא והוא זמין לצפייה ביוטיוב. בקרוב יראה אור ספרו הראשון - 'הנחמה שמעבר לאבסורד'.

מעניין? רוצה לקרוא עוד?

לחבר בין הרצון האישי לחמדנות בדרך לחיי הרמוניה

בשיחה זו עסקנו במורכבות חיי הכתיבה ובאתגרי האיזון בין היצירה האישית לחיים האישיים והמשפחתיים. דנו בצורך לטפח אהבה למעשי ידינו מבלי לגלוש לסגידה, בחשיבות ההקשבה וההרפיה, ובשאיפה להרמוניה בין הגוף, הנפש והרוח. מתוך הרעיונות הללו, גיבשנו תפילות בוקר ולילה ייחודיות לבעלי מלאכת הכתב – הורים ובני זוג העוסקים בכתיבה – שמטרתן לחזק את תחושת ההרמוניה בשלושת העולמות, ולהזכיר שהיצירה והחיים עצמם שזורים זה בזה בדרך שמבקשת איזון ושקט פנימי.

סדרות מומלצות בנטפליקס

כאוס: פרשנות צפייה תאולוגית קיומית

אום פלסטין אל חג'אזי מקדישה את חייה לסיוע הומניטרי לאנשים מוכי גורל. היא לא מאשימה את בני עמה ולא את בני עמי בצרות שבאות עליה, עיניה פקוחות ויראת שמיים מרחפת מעל ראשה. הפחד משתק, אך היא יכולה לו. היא חיה את חייה כמחאה כנגד המציאות, מחאה כנגד האלים. היא צועדת במסלול שנקבע מראש עבור אנשים מסוגה, מסלול ההתנקשות.

כאוס: פרק 1

למי זה מתאים: לך. באיזה מצב צבירה לצפות: יהיה אשר יהיה. ממה להיזהר: מהפחד עצמו. ציון כללי: 4 מתוך

בואו נדבר על ציוניזם

אדם נמדד במבחן התוצאה. התוצאה נקבעת על ידי סיבה ונסיבה. לסיבה ונסיבה אחת יכולות להיות

רוצה שהתוכן שלך ייצר המרות?

אני כאן כדי שהתוכן שלך יעבוד בשבילך

small_c_popup.png

Let's have a chat

Learn how we helped 100 top brands gain success.