7 ספרים מרגשים ומומלצים לנוער: התסריטאי ארז פולק

גיל ההתבגרות הוא תקופה מלאת שינויים, אתגרים ושאלות על זהות ושייכות. קריאה יכולה לסייע לך להתמודד עם התהפוכות והסערה הפנימית שמתרחשת בגילאים אלה. כתסריטאי וסופר, אני מוצא הנאה רבה בקריאת ספרים מרגשים ובעלי משמעות עמוקה. בעמוד זה אני שמח לחלוק איתכם מבחר ספרים מומלצים שקראתי ואהבתי, ושאני חושב שיכולים לגעת ולהעצים נוער. הספרים שנבחרו עוסקים בנושאים רלוונטיים כמו זהות, שייכות, התמודדות עם משברים ועוד. ולא פחות חשוב, הם נכתבו על ידי סופרים שלא נכנעו ל - 'לא' של הוצאות הספרים, נלחמו על החלום שלהם נגד כל הסיכויים, והצליחו.

לא פשוט להיות נערה – ענבר כהן

ספר אוטוביוגרפי וכנה זה עוקב אחר סיפור התבגרותה של נערה דתייה בישראל. ענבר כהן מתארת בעדינות וברגישות את האתגרים והקשיים המלווים את המעבר מן הילדות לנערות כנערה דתית. היא חושפת את מאבקיה האישיים עם שאלות של זהות, אמונה ומיניות, תוך ניסיון לשמור על ערכיה מחד ולהשתלב בחברה הכללית מאידך. ספר זה הוא מקור כנה ואותנטי להבנת עולמן המורכב של נערות דתיות, והוא עשוי להוות מקור תמיכה והזדהות עבור נערות הנמצאות במצב דומה.

המסע שלי למציאת עצמי – אסף מור

זהו סיפור אישי מרתק של נער ישראלי שיצא למסע רוחני בהודו בעקבות משבר פנימי. אסף מור מתאר בפרטי פרטים את החיפוש אחר עצמו ואחר משמעות פנימית שעבר במהלך טיולו ברחבי הודו. הוא חושף את התהיות, הספקות והאתגרים עמם התמודד, ואת התובנות אליהן הגיע בסופו של המסע. ספר זה מתאים לנוער סקרן ומחפש, ויכול להוות השראה ליציאה למסע אישי של גילוי עצמי.

יומנה של נערה – שיר זמיר

ספר זה הוא יומן אישי ומרגש של שיר זמיר, נערה שחלתה בסרטן בגיל ההתבגרות. שיר מתעדת ביומנה את מאבקה במחלה האכזרית, את הטיפולים, הכאב הפיזי והנפשי ואת התקווה שמלווה אותה. היא חושפת בפני הקוראים את עולמה הפנימי העשיר והמורכב, ויוצרת סיפור מרתק ומרגש של אומץ והתמודדות. ספר זה מהווה מקור תמיכה וכוח לנוער המתמודד עם מצבים קשים.

דרך ארוכה הביתה – אור גל

זוהי אוטוביוגרפיה מרתקת של אור, נער עולה חדש מאתיופיה שהגיע לישראל כילד קטן. אור מתאר בפרטי פרטים את קשיי הקליטה שחווה בארץ החדשה, את הניכור והגעגועים למולדת, ואת מסעו האישי למציאת זהות ישראלית משלו תוך שמירה על מורשתו ותרבותו. סיפור חייו של אור הוא מקור השראה ולמידה עבור נוער עולה חדש ועבור כל מי שרוצה להכיר טוב יותר את החוויה של עולים בישראל.

יומנה של נערה מוכה – דנה כץ

יומן אישי קשה ומזעזע זה מתעד את קורותיה של דנה, נערה שסבלה מאלימות קשה מצד בני משפחתה. דנה חושפת ביומנה את התעללות הנפשית והפיזית שעברה במשך שנים רבות, בלי שאיש ידע או עזר לה. זוהי עדות אישית נוקבת וחשובה על סבלה של ילדה מוכה, וקריאה הכרחית עבור כל מי שרוצה להבין טוב יותר את מצוקתם של ילדים מוכים.

**הדרך שלי – אורן שמואל **

ספר זה הוא סיפורו האישי המרגש של אורן שמואל, נער שחלה בסרטן ונאבק במחלתו הקשה. אורן מתאר בתקווה ובאומץ רב את מסע הריפוי שעבר, את הטיפולים, הכאבים והייאוש שליוו אותו. אך מעל הכל הוא מצליח לשמור על אופטימיות ואמונה שיבריא. ספר השראה זה מהווה מקור עידוד לכל מי שמתמודד עם מחלה קשה.

נער בשוליים – אסף גלעד

זוהי אוטוביוגרפיה נוקבת וכואבת של אסף גלעד, נער שגדל בעוני ובניכור חברתי קשים. אסף מתאר בפרטי פרטים את המצוקה והקושי שחווה כנער מוחלש וחסר ביטחון עצמי בשולי החברה הישראלית. זוהי עדות אישית חשובה על מציאות חייהם הקשה של נוער בסיכון בישראל, וקריאה חובה עבור מי שרוצה להבין טוב יותר את הנושא.

 

לספרים מומלצים נוספים>>

ארז פולק

ארז פולק

תסריטאי ומחזאי, בוגר מצטיין של מסלול תסריטאות של בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה - סם שפיגל. יצירותיו עוסקות בשאלת הזהות של האדם בתוך החברה וביחסי הגומלין שבין הפרט כמערכת שפועלת בתוך מערכת של מערכות לבין המערכות האנושיות השונות כמו - בתי חולים, צבא, משטרה, זוגיות, משפחה ועוד. המחזה 'המשחק' עלה במסגרת פסטיבל 'תאטרון קצר' של צוותא והוא זמין לצפייה ביוטיוב. בקרוב יראה אור ספרו הראשון - 'הנחמה שמעבר לאבסורד'.

מעניין? רוצה לקרוא עוד?

סדרות מומלצות בנטפליקס

להשאיר את העולם מאחור: עולמה של שונאת אדם

אני רוצה לדבר אתך רגע על דמות בסרט מותחן פסיכולוגי עם אלמנטים פנטסטיים שפתח לי את הראש לכיווני מחשבה חדשים. ג'וליה רוברטס משחקת בסרט חדש שזמין לצפייה בנטפליקס – להשאיר את העולם מאחור.

כתיבת תוכן AI
כתיבת תוכן

כתיבת תוכן בעזרת בינה מלאכותית

בעוד שבינה מלאכותית וכלים אוטומטיים יכולים להועיל רבות בכתיבת תוכן, ההתקשרות עם איש מקצוע אשר יודע לעבוד עם כלי – AI ולייצר תוכן מותאם לכוונת המשתמש יכולה לשדרג את איכות התוכן בצורה משמעותית, להבטיח שהוא קולע לכוונת המשתמש, ולהבדיל את האתר שלך מהתחרות.

ייעוץ-לכותבים

דוגמא לכתיבת דיאלוג הכנה לכתיבת מחזה או תסריט

כמה פעמים קרה שכתבת לוגליין, סינופסיס, טריטמנט ואפילו הגדלת וביצעת תחקיר דמות, אבל ברגע שהתיישבת לכתוב את התסריט / מחזה – הבנת שהדמויות שלך לא מסוגלות לדבר אחת עם השנייה בלי לשפוך האשמות, לריב ולצאת מהחדר? זה קורה כי המחזה/ תסריט לא יכול להיות המקום הראשון בו הדמויות שלך נפגשות לשיחה.

רוצה שהתוכן שלך ייצר המרות?

אני כאן כדי שהתוכן שלך יעבוד בשבילך

small_c_popup.png

Let's have a chat

Learn how we helped 100 top brands gain success.