גם אני קרל: לני ריפנשטאהל בגרסה הליברלית

מה המצב גרמניה? מתי חזרתם לעשות סרטים דידקטיים עם מסר חד מימדי שצורח לך לתוך הפנים, ולא אמרתם? גם אני קרל? יכול לרגש, אבל לא כל אחד. המלצת צפייה שונה מבדרך כלל.
גם אני קרל - נטפליקס

'ניצחון הרצון' של הקולנוע הליברלי החד מימדי

כל מי שלמד קולנוע מתי שהוא בחיים שלו, צפה בסרט התעמולה הנאצי של היוצרת לני ריפנשטאהל ניצחון הרצון, מגרמניה של שנות ה-30 וה-40. מאז עברנו כברת דרך בעולם התרבות, ונראה שהקולנוע התקדם וגם היכולות של היוצרים לדבר בשפה שהיא לא מאוד דידקטית השתכללו, אבל האמת היא שאם תצפו בסרט 'גם אני קרל' בנטפליקס, אז תבינו שלא באמת עברנו כברת דרך כל כך משמעותית ב 70 השנה האחרונות.

אפשר לדבר על שנאת זרים בלי לעשות דמוניזציה לאף צד

נושא ההגירה באירופה, ונושא שנאת הזרים בכלל בעולם המערבי, הוא נושא שמעסיק יוצרים ליברלים וגם יוצרים שמרנים בכל תעשיית הבידור התרבות הפילוסופיה והאמנות בעולם. יש יוצרים שעושים את זה טוב כמו הסופר אנדרו מירנץ, שכתב ספר מעולה ומומלץ מאוד בשם antisocial

אבל אל מול יוצרים מוכשרים כמו מירנץ, וויל סטור ואחרים, יש יוצרים שבוחרים עדיין לעשות סרטים, ספרים ויצירות דידקטיות שמדברות בשפה אחת ושמראות צד אחד של נושא טעון מאוד. גם אם הם בוחרים לעשות את זה בצורה משוכללת יתר על המידה. 'גם אני קרל' חוטא בדיוק במקום הזה, ומסתכם שעתיים של סרט שמתחיל בפיצוץ (תרתי משמע), וממשיך בקול ענות חלושה.

מילה על העלילה

אז מה היה לנו שם? אסון משפחתי, ילדה חסרת עניין שבורחת ומגלה מציאות שמרנית שמושכת אותה לתוכה, אבא שמשתגע בגלל אובדן שמביא אותו למצב נפשי מעורער בלי שנכנסים יותר מדי לעומק הנפש של האיש, או במילים אחרות – היוצרים בחרו להתעסק יותר עם מוטיבים חוזרים שקופים מאוד, כמו ציפורים מתות ואורות בקצה מנהרה, ופחות עם עולמו הפנימי של אדם שחווה אובדן קשה מנשוא. 

ומה עכשיו? עכשיו האיש המסכן צריך ללכת ולחפש עכשיו את הבת הסוררת שלו. מה עוד יש לנו שם? אנשי ימין קיצוני שחיים באיזו שהיא תאוריית קונספירציה מוגזמת, ימין שיוצר כאוס מוגזם וחסר פרופורציה, עדי ולעשות הפיכה באירופה.

פוליטיקה בצד אבל מה עם הסיפור?

יש לי דברים להגיד בנושא הזה, אבל הם לא מתאימים לדיון שלנו כאן, מה גם שאני חושב שהיצירה הזו לא מתעסקת בנושא הפוליטי בצורה מספיק אינטיליגנטית ומכבדת, כדי שאני אתייחס אליה בצורה אינטליגנטית ומכבדת, אז אני ארשה לעצמי לדלג להתעסק נטו בסיפור. 

אז יש כאן אירוע מחולל שמפעיל את העלילה באמצעות פיצוץ שנגרם בבניין משפחתי שבו חיים גיבורי הסרט, ושבעצם הופך את החיים שלהם ב-180 מעלות. מה קורה אחר כך? לא הרבה. מה שאתם רואים בתקציר זה פחות או יותר מה שקורה בהמשך הסרט. מספיק לראות את הטריילר כדי להבין את העלילה כולה. 

גם מבחינת מהלך רגשי של הדמויות לא באמת קורה הרבה. הגיבורה מתחילה בנקודה שלא אכפת לה כל כך מהמצב בבית שלה, בטח שלא מהמצב באירופה, ממשיכה למקום שהוא היא רוצה לברוח ולא לחזור הביתה, אחרי שהיא חוזרת הביתה היא אפילו לא אומרת שלום לאמא שלה, אחר כך היא אוכלת את עצמה על זה, אחר כך היא שוב בורח, ואת הסוף אני לא אגלה לכם, אבל מבחינת מהלך רגשי לא קורה שם יותר מידי.

לא לבעלי חוש ביקורתי חזק

אז מה עוד יש לנו שם? כמו שאמרתי, ימין קיצוני שמשתמש באמצעים ציניים כדי ליצור סיטואציה פוליטית שתאפשר בסופו של דבר הפיכה באירופה. אם יש לכם חוש ביקורתי יש סיכוי די טוב שהסרט הזה יעצבן אתכם. 

לי היה קשה מאוד לעבור את השעה הראשונה ולצפות בסרט עד הסוף, אבל אם אתם בעד עולם של שחור ולבן ואם אתם רואים את המציאות דרך משקפיים של אמת ולא אמת או אמת ושקר, אז יכול להיות שאתם תחשבו שהסרט הזה הוא טוב ואולי אפילו מרגש. כן, מניפולציות רגשיות זה משהו שלא חסר ב – גם אני קרל.

 

אם אהבת את ההמלצה ואם יש לך חיבה לרומנים פסיכולוגיים עמוקים, לחיצה על התמונה הבאה תעשה לך את היום >>

הנחמה שעבר לאבסורד - רומן פסיכולוגי

 

לעוד סרטים וסדרות מומלצים בנטפליקס>>

ארז פולק

ארז פולק

תסריטאי ומחזאי, בוגר מצטיין של מסלול תסריטאות של בית הספר לקולנוע ולטלוויזיה - סם שפיגל. יצירותיו עוסקות בשאלת הזהות של האדם בתוך החברה וביחסי הגומלין שבין הפרט כמערכת שפועלת בתוך מערכת של מערכות לבין המערכות האנושיות השונות כמו - בתי חולים, צבא, משטרה, זוגיות, משפחה ועוד. המחזה 'המשחק' עלה במסגרת פסטיבל 'תאטרון קצר' של צוותא והוא זמין לצפייה ביוטיוב. בקרוב יראה אור ספרו הראשון - 'הנחמה שמעבר לאבסורד'.

מעניין? רוצה לקרוא עוד?

לחבר בין הרצון האישי לחמדנות בדרך לחיי הרמוניה

בשיחה זו עסקנו במורכבות חיי הכתיבה ובאתגרי האיזון בין היצירה האישית לחיים האישיים והמשפחתיים. דנו בצורך לטפח אהבה למעשי ידינו מבלי לגלוש לסגידה, בחשיבות ההקשבה וההרפיה, ובשאיפה להרמוניה בין הגוף, הנפש והרוח. מתוך הרעיונות הללו, גיבשנו תפילות בוקר ולילה ייחודיות לבעלי מלאכת הכתב – הורים ובני זוג העוסקים בכתיבה – שמטרתן לחזק את תחושת ההרמוניה בשלושת העולמות, ולהזכיר שהיצירה והחיים עצמם שזורים זה בזה בדרך שמבקשת איזון ושקט פנימי.

סדרות מומלצות בנטפליקס

כאוס: פרשנות צפייה תאולוגית קיומית

אום פלסטין אל חג'אזי מקדישה את חייה לסיוע הומניטרי לאנשים מוכי גורל. היא לא מאשימה את בני עמה ולא את בני עמי בצרות שבאות עליה, עיניה פקוחות ויראת שמיים מרחפת מעל ראשה. הפחד משתק, אך היא יכולה לו. היא חיה את חייה כמחאה כנגד המציאות, מחאה כנגד האלים. היא צועדת במסלול שנקבע מראש עבור אנשים מסוגה, מסלול ההתנקשות.

כאוס: פרק 1

למי זה מתאים: לך. באיזה מצב צבירה לצפות: יהיה אשר יהיה. ממה להיזהר: מהפחד עצמו. ציון כללי: 4 מתוך

בואו נדבר על ציוניזם

אדם נמדד במבחן התוצאה. התוצאה נקבעת על ידי סיבה ונסיבה. לסיבה ונסיבה אחת יכולות להיות

רוצה שהתוכן שלך ייצר המרות?

אני כאן כדי שהתוכן שלך יעבוד בשבילך

small_c_popup.png

Let's have a chat

Learn how we helped 100 top brands gain success.