למי זה מתאים: למי שגדל על הסדרה וחושב שהיא ילדותית מדי בשבילו – היא לא.
באיזה מצב צבירה לצפות: כשנמאס לראות חדשות או קומיקאים שאומרים את אותו הדבר.
ממה להיזהר: מאבקה לבנה על פרחים ירוקים (באופן כללי זו המלצה חמה).
ציון כולל: 4.6 מתוך 5.
למה כדאי לראות – בעיקר בגלל הבגרות של היוצרים
ההמלצה הזו לא פונה לחובבי סאות' פארק ההדוקים, אלה שלא עזבו את התוכנית מאז שהתחילו לשדר אותה בארץ בערוץ 2, דרך ערוץ ביפ, כשהם מתאהבים ביצירת המופת סאות' פארק הסרט' בכיכובם של ענקי קנדה טרנס ופיליפ, ועד לאורגזמה חסרת המעצורים שהביאה איתה היכולת לצפות בכל פרקי הסדרה בבינג' כשהיא נכנסה לרשימת הסדרות של נטפליקס.
ההמלצה הזו גם לא פונה למי שלא צפה מעולם בסדרה ולא למי שצפה ולא התחבר. אז למי ההמלצה פונה לעזאזל? למי שאהב וגדל על הסדרה, אבל זנח אותה בדרך, בין עשרות העונות ששודרו מאז שהיא עלתה לאוויר, לפני שלוש שנה בערך.
ילידי סוף שנות השמונים, תחילת התשעים, התבגרנו, הפכנו להורים ולאנשים עובדים, למדנו, התפתחנו, אבל תתפלאו לגלות שגם יוצרי הסדרה התבגרו. זו לא עונה של they killed Kenny!, זו העונה של האיש שנמאס לו מהסדר הישן, זו העונה של רנדי מארש.
מילה על העלילה – ג'וקר מקסיקני והמעצמה שאיבדה את זה
העונה הזו היא עונת החווה של רנדי, עונה בה משפחת מארש (ההורים ואחותו של סטן), עוזבים את העיירה ועוברים לחווה כדי להגשים את החלום של רנדי, לגדל ולייצר קנאביס.
אז כמו בכל עונה, יש את הסיפור העונתי, יש את ההקשר הפוליטי – חברתי שמאפיין את תקופת השלטון של טראמפ (שמיוצג באופן שונה ומעניין באחד הפרקים), ויש את עלילות קרטמן וקייל, כשהשיא הוא הפרק שעוסק במדיניות גירוש המהגרים לא חוקיים מארה"ב – או במילים אחרות, הפרק על הגו'קר המקסיקני.
דעה אישית – קומדיה שלא מתחנפת לאף צד
אומרים שאריסטו כתב פרק שלם בספר 'פואטיקה' על קומדיה, אבל שהחלק הזה בספר אבד. אני רוצה להאמין שאם היה לנו את החלק הזה, אז היינו מגלים שכמו שאריסטו הצליח לפרק את הטרגדיה ולהראות לנו איך היא עובדת תוך חוקיות ברורה, אחד החוקים הנוקשים שאריסטו היה קובע בכל הנוגע לקומדיה היא – שאסור לה להתחנף פוליטית לאף צד.
קל מאוד ליפול למקום הליברלי, עם קומיקאים כמו ביל מארי, שפחות או יותר לועגים לשמרנים בצורה בוטה, ויורדים על הליברלים שלא מצליחים לשכנע את האספסוף האמריקאי המסכן באמת הפשוטה שקובעת כי ליברליזם זה טוב, שמרנות זה רע.
סאות' פארק לא נופלת למלכודת הזאת. יוצרי הסדרה מצליחים להעביר מסרים וביקורת חברתית ופוליטית, בלי להתחנף לצד הליברלי של המפה הפוליטית, ובלי להשפיל את בוחרי טראמפ. הייצוג של נשיא ארה"ב לשעבר בסדרה הוא לא פחות ממרתק (וככל הנראה עושה לו חסד גדול).
אם אהבת את ההמלצה ואם יש לך חיבה לרומנים פסיכולוגיים עמוקים, לחיצה על התמונה הבאה תעשה לך את היום >>